Четирима телефонни измамници върнаха парите на девет пострадали възрастни жени от Сливен,

...
Четирима телефонни измамници върнаха парите на девет пострадали възрастни жени от Сливен,
Коментари Харесай

Телефонни измамници върнаха парите на 9 възрастни жени

Четирима телефонни измамници върнаха парите на девет пострадали възрастни дами от Сливен, откакто поискаха споразумение със Специализираната прокуратура.

Двамата уредници на незаконната група - Димитър П. и Георги И. одобриха да изтърпят ефикасни санкции, надлежно от година и шест месеца и една година, при първичен общ режим. Другите двама получиха условни санкции от 2 година и година и 10 месеца с четиригодишен изпитателен период.

Съдът одобри съглашението с прокуратурата, като наложените санкции са дефинитивни и не подлежат на обжалване и митинг.

Четиримата наказани бяха упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, работила на територията на Сливен и Ямбол, която от началото на май 2013 година до 27 юни 2013 година, в уловията на продължавано закононарушение, нанесла посредством машинация вреди на възрастни хора за общо 22 928,96 лв., като част от парите са получени в евро.

Най-често измамниците се представяли за лекари и убеждавали потърпевшите, че техен непосредствен страда от тежко заболяване и се нуждае от ваксина, или пък е претърпял злополука. Исканите от тях суми, с цел да „ оказват помощ “ на внуци, дъщери и зетьове, варирали от 800 до 7000 лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР